Kinderwoord van het jaar!

Kinderwoord van het jaar!

De kijkers van ketnet die meestal kinderen zijn maar vaak ook stiekem meekijkende ouders bevat hebben ‘DAB’ verkozen tot woord van het jaar. Dab dat de naam is van een populaire dansmove uit de hiphop is won met meer dan 50 procent van de stemmen voor de andere genomineerden: bestie, bottlefilp, nice en prank.

Deze aankondiging is op 19/12/2016 bekend gemaakt door het jeugdjournaal van Ketnet genaamd ‘Karrewiet’. De test is afgenomen door een taalpoll.

Zoals reeds vermeld werd het woord met ruime voorsprong gedoopt tot kinderwoord van het jaar. Zo haalde het welgeteld 57% van de stemmen.

Als we verder gaan op het gedeelte wat het woord juist betekent vinden we terug dat het een soort juichbeweging is waarbij de neus naar de binnenkant van een gebogen arm wordt gebracht, dit allemaal terwijl de andere arm gestrekt wordt.

Het is de zesde keer dat Ketnet aan de vooravond van de bekendmaking “woord van het jaar” (dat ook al reeds bekend is: samsonseks) het “Kinderwoord van het jaar” verkiest. Zo wonnen beire, OMG, yolo, kingsize en boeieeeuhh de taalpoll de voorbije jaren. Bron



Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik deze kinderenwoorden ook wel eens gebruik en toepas in het echte leven (als we over de DAB praten ;))

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dierentaal (geluiden en lichaamstaal)

SMS-Taal onder jongeren

Vloeken slecht? Niet altijd!