Het meest gebruikte woord van de wereld!

Het meest gebruikte woord van de wereld! 

Het meest gebruikte woord van de wereld is “ok”. Zo is het woord al 178 jaar oud en het wordt zelfs meer gebruikt dan ‘mama’.  
Het korte en makkelijk te gebruiken  woord is volgens professor Metcalf een afkorting voor ‘orl korrekt’ oftewel ‘all correct’ had moeten betekenen. All correct komt dan weer van het Engels en betekent bij ons in de Nederlandse taal alles in orde. Dit ontstond in de jaren 1830 . Pas toen het woord ‘ok’ werd toegepast in een krant van Boston, namelijk de Morning Post, werd het woord daarna veelvoudig gebruikt.     

Als we de berekeningen doen, dus 2017-178 komt dit dus uit op 1839, op 23 maart 1839 was ‘ok’ geboren! Dit komt dankzij het boek OK The Improbable Story of America’s Greastest Word geschreven door Metcalf. Hij ontkracht dat OK eigenlijk afstamt van de Schotse uitdrukking ‘och aye’. Zelfs het Griekse ‘ola kala’ is niet de oorsprong van het woord, beweert Metcalf 

Nadat de destijds populaire krant Morning Post het woord had gebruikt, groeide het uit tot een wereldwijd gebruikt woord. “Het is de vaakst uitgesproken of neergeschreven uitdrukking op de hele planeet.” 

Volgens alweer andere bronnen was er in het jaar 1838 een afkortingsspelletje gaande tussen journalisten van Bosten en New York en werd het woord opzettelijk verkeerd gespeld. Zo kwam ook O.W., voor, ‘ol wright’ oftewel ‘all right’, voorbij.. Mede dankzij Nederlandse kolonisten is het woord OK tot stand gekomen omdat zij vaak ‘all correct’ zeiden.  Bron

Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik zelf natuurlijk ook veel woorden vaak gebruik en ik wel eens wou weten wat dus het meest gebruikte woord is. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dierentaal (geluiden en lichaamstaal)

SMS-Taal onder jongeren

Vloeken slecht? Niet altijd!