Filmrecensie Interstellar

Filmrecensie Nederlands (Interstellar)


"Whatever can happen, will happen” alias de wet van Murphy, na het zien van deze film zal deze zin je voor altijd bij blijven. Murphy’s law betekent eigenlijk dat al het slechte maar ook het goede kan gebeuren, of anders gezegd: wat kan gebeuren, zal gebeuren. Dit is interstellar, geregisseerd door Christopher Nolan.


In deze superspannende film die vol zit met drama, snelle handelingen en beklijvende momenten gaan de fan-tas-ti-sche acteurs opzoek naar een nieuwe wereld doordat de aarde onleefbaar wordt. De reden daarachter is een voedseltekort dankzij de vervuiling op aarde.
De papa (Cooper) moet zijn lieve dochter achterlaten om een nieuwe, perfecte wereld te vinden. Hoewel zijn dochter daar helemaal kapot van is gaat hij zonder veel te aarzelen de reddingen zoeken en denkt hij waarschijnlijk onbewust dat hij, en vooral hij de wereld zal redden. Maar is dit wel zo?


Onder de weeral fabelachtige muziek van Hans Zimmer na zijn triomf in de film Inception met “Time” krijg je een gevoel van drama mee dat je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Voor je deze film bekijkt, hier al een voorproefje van waar je haren van rechtop gaan staan!


Na deze langdurende, maar zeker aan te raden film ga je zeker 10 minuten nodig hebben om te bekomen want de buitengewoon gespeelde rollen door bv: Matthew McConaughey (Cooper), Mackenzie Foy (jonge Murph), Ellen Burstyn (oudere Murph) en Anne Hathaway (Dr. Amelia Brand). Ze spelen hun karakters met veel glans en emotie, je zou je geen andere personen voor hun rollen kunnen inbeelden!


Het is dan ook zeer logisch dat deze blockbuster voor verschillende awards genomineerd werd en er ook een paar gewonnen heeft. Zo springen de awards voor beste visuele effecten er toch het meest uit.


Op het einde van interstellar is het een zeer ingewikkeld verhaal geworden met verschillende dimensies, het is voor sommigen van de kijkers zeker nodig om extra informatie op te zoeken via internet. Maar wanneer je het verhaal helemaal begrijpt sta je versteld en zie je de menselijke kant van overleven terug. Het verhaal gaat dan ook gepaard met verschillende figuurlijke steken in de rug en dat alleen maar om te overleven.



Deze film vraagt gewoon om gezien te worden, alleen al door het muzikale fenomeen Hans Zimmer!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Dierentaal (geluiden en lichaamstaal)

SMS-Taal onder jongeren

Vloeken slecht? Niet altijd!